top of page

Meistrė Toma: naujausios rudens tendencijos, kurias privalu žinoti

Ruduo jau čia, tad makiažo meistrė ir drabužių dizainerė Toma Kisieliūtė parengė trumpą apžvalgą, kam teikti pirmenybę kuriant madingą šio sezono įvaizdį.

Baigiantis vasarai ir naršant po parduotuvių “finalinius išpardavimus”, nori nenori akys krypsta prie naujų rudens kolekcijų. Net neabejoju, kad kiekviena pamąstome apie tai, ką dėvėsime šį rudenį. Gera žinia, kad 2016 rudens mados tendencijos suteikia didžiulį spalvų, formų, audinių, siluetų pasirinkimą, tad pasirinkti ir būti madingai sunku neturėtų būti.

Sezono spalvos

Įkvėptos ramumos, stiprybės ir optimizmo, o tai kiek skiriasi nuo mums jau įprastų rudeniškų ugninių atspalvių: vyraus pilkšvai melsva, šalta raudona, pilka, ledo, purpurinė pastelė, tamsi smaragdinė. Apie rudenį primins tik prinokusio moliūgo geltona ir metaliniai atspalviai, kurie atsiras neįprastose garderobo detalėse, audinių raštuose.

Audiniai, siluetai

Dirbtinis kailis, velvetas, satinas, veliūras, džinsas, liureksas, vinilas, žvyneliais siuvinėtas audinys ir daug kitų drebins gatves ir vitrinas. Siluetai įdomumu nenusileidžia audiniams: nuogi pečiai, gilios iškirptės, plačios rankovės, burbulo formos sijonai, klostės, volanai, militaristiniai, sportiniai, 80-ųjų stiliaus modeliai. Visa tai pagyvita įdomiomis dėtalėmis: nėriniais, smagiomis emblemomis, plunksnomis, akmenukais, kristaliukais, 3D gėlių motyvais, juostelėmis ir daug daug visko. Pagrindiniu rudens aksesuaru turėtų tapti itin dideli, kabantys ir žvilgantys auskarai. Ruduo bus išties drąsus ir labai eklektiškas.

Makiažas

AKYS Jei nusprendėte šį sezoną akcentuoti akis, neišsisuksite be juodo pieštuko. Taip, į madą grįžta mūsų ilgą laiką “siaubu” laikytos juodu pieštuku apvestos akys. Galite ryškinti tik viršutinę akių voko liniją, tiek apatinę, arba apvesti abi. Galite liniją retušuoti ir pasitelkę į pagalbą pilkšvą šešėlį išgauti dūminio makiažo efektą. Juodas, dūminis akių makiažas taip pat vyraus rudens mados puslapiuose. Skystas akių pravedimas jau daug metų neapleidžia pozicijos madoje, tik vis keičia formą - šįkart jis drąsus, t.y. perdėtai ilgas arba atsiradęs neįprastoje vietoje (pvz.:brūkšniai po akimis). BLAKSTIENOS Maksimalizmas - taip pavadinčiau blakstienų dažymo tendencijas šį sezoną. Arba maksimaliai storos, didelės ir sulipusios blakstienos, arba visai nepadažytos (na, nebet lengvai padažytos pilkšvu blakstienų tušu). Abu variantai atrodo išties efektyvingai, nepaisant gymio, akių, plaukų, odos spalvos. ANTAKIAI Antakių mada nekinta. Vis dar vyrauja natūralumas: nedažyti, natūralios formos, kuriantys “jokių antakių” įvaizdį. Tačiau ir “jokį” įvaizdį makiaže reikia išgauti, tam puikiai tiks skaidrus antakių gelis. Pašukuokite juo plaukelius ir taip išgausite natūralų, pilnesnį, glotnesnį įvaizdį. LŪPOS Viskas arba nieko. Kitaip sakant, vazelinas arba juodas lūpdažis. Rudenį vyraus peršviečiami blizgiai arba tik vazelinas ir visi itin tamsūs atspalviai iki juodos. Klasikinė ir visada madinga išlieka ryški raudona. Itin svarbu, kad lūpų spalva derėtų prie bendro įvaizdžio.

Manikiūras Detalės. Tamsūs nagai su šviesiais “nagų mėnulėliais”, juodas prancūziškas manikiūras, natūralios spalvos nagai su sidabriniu dryželiu ar juodu taškučiu per vidurį, pusė nago šviesaus-pusė tamsaus, įvairūs nagų lako “pataškymai” ar net aplikacijos. Derinkite nagus prie vilkimo rūbo audinio rašto. Subtilesniam įvaizdžiui ypač rekomenduoju tamsius, beveik juodus, burgundo, avietės, juodų serbentų, bordo, pilkus atspalvius ant truputėlį paaugusių (bet ne ilgų) nagų. Plaukai

Bus madingi natūralūs dažymai, natūralios spalvos pagyvinimai. Tai gali būti daroma vientisa spalva arba “flamboyage” technika. Madingos cinamono, auksinės blondinės, gilios raudonos, vario, platinos, sidabro atspalviai. Pozicijų vis dar neapleidžia ir mėlynų, rožinių, violetinių pastelių atspalviai sruogose ar plaukų galiukuose. Visi ilgiai, kirpčiukai, natūralus plaukų kritimas. Įvairios formos kasos ir kuodukai išlieka nuo praeito sezono, tačiau pasipildo plaukų aksesuarais: 3D gėlės, blizgios segės, masyvūs ir smulkmeniški lankeliai, segtukai. Netvarkingaiiškritę sruogos, kelios garbanos, tarsi šukuosena būtų daryta vakar. Taip pat į madą grįžta stipriai “sulipdytos” retrogarbanos. Trumpaplaukėms šį sezoną - “kątik atsikėliau” įvaizdis. Tarsi kažkas susivėlę, kažkas “netyčia”, kažkas “ne į temą”. Visi ilgiai, netgi trumpas ežiukas, tik jokio tvarkingo priglostymo. Leiskite plaukams tiesiog būti. Būkite gražios!

Toma

Naujausi įrašai
bottom of page