top of page

Meistrė Ramona: tobuli antakiai išduoda vizažisto meistriškumą

Apie Ramoną dažnai galima išgirsti tai, kad ji “gražiausiai Vilniuje tvarko antakius”. Šios meistrės klienčių sąraše – daugybė tokių moterų, kurios nedvejodamos sugrįžta antakių koreguoti tik pas ją, nes Ramona ne tik puikiai atitaiko formą ir spalvą, bet ir individualiai duoda patarimus, padeda atsiauginti ir pasiūlo išbandyti priemones, apie kurias gal dar nesate girdėję ...

Ar susiduri su specifiniais pageidavimais?

Ramona: Taip, kartais klientės rodo nuotrauką su įžymybe ir sako “noriu tokių antakių”. Tačiau iškart matau, kad ta forma nepadarys jos panašia į rodomą žvaigždę, o be to, ta forma netinkama nei jos veido formai, nei struktūrai. Antakius tvarkyti reikia labai individualiai kiekvienai, atrasti, kas labiausiai tinka.

Kuom antakiai svarbūs makiaže?

Ramona: Antakiai gali labai pakeisti veidą. Gali pakoreguoti kai kuriuos bruožus. Pavyzdžiui, ryškesni, aukšto linkio antakiai gali optiškai susiaurinti kvadratinį veidą, sušvelninti bruožus, o tiesūs trumpesni antakiai labai pailgą veidą vizualiai suapvalins. Kita vertus, kai modelis ruošiamas fotosesijai, antakių forma gali būti pakeičiama specialiai, siekiant sukurti tam tikrą įspūdį. Pavyzdžiui, šviesinami, ploninami, jei reikia mielos romantiškos merginos arba ryškinami, storinami, jei reikia griežtos vadovės įvaizdžio.

Taigi svarbu ne tik forma?

Ramona: Forma yra linkio aukštis, antakio ilgis ir antakio plotis. Kiekvienas iš šių elementų gali turėti daug variacijų, todėl būtina atitaikyti, kas labiausiai tinka konkrečiam veidui. Tiesa, mes šiek tiek paisome ir antakių formų madų. Neseniai buvo madingi itin stori, ryškūs antakiai, kokius išpopuliarino modelis Cara Delevigne. Galbūt ne visoms jie idealiai tiko, tačiau būna, kad kuriam laikui pasiduodame madai. Dabar grįžtama prie lengvesnių, natūralesnių.

O kaip parenkama spalva?

Ramona: Daugybė moterų antakius dažo juodai ir tamsina juos iki mėlyno juodumo. Labai retai tokie tinka lietuviškamgymiui, nes lietuvės iš savęs yra šviesesnės, minkštesnių bruožų, nei, pavyzdžiui, ispanės ar italės. Kitoms atrodo – koks skirtumas, ar truputį tamsesni, ar truputį šviesesni. Skirtumas yra, nes per tamsūs, per pilki antakiai gali pasendinti 3-5 metais. O teisingai parinktas atspalvis, atvirkščiai, gali pajauninti, suteikti gaivumo veidui. Atspalvis yra labai svarbu, todėl makiažo meistras turi turėti gerą akį parenkant tinkamą spalvą. Vien iš to, kaip spalva ir forma dera konkrečiam veidui, galima spręsti apie viso makiažo kokybę ir visažisto meistriškumą.

Kuo geriausia dažyti antakius?

Ramona: Pirmiausia juos rekomenduoju padažyti chemiškai. Tačiau kasdieniniam paryškinimui aš pati labai mėgstu neseniai atrastą naujovę - antakių pieštuką iš SOTHYS dekoratyvinės kosmetikos kolekcijos. Jie yra dviejų atspalvių: šviesesnis ir tamsesnis. Taip pat galima modeliuoti, formą koreguoti, ryškinti antakius šešėliais bei specialiais antakių dažais. Tą sudėtinga papasakoti, bet tą galima praktiškai pamatyti ir išbandyti MAGIC BRUSH kursų Vilniuje ir Kaune metu, kur galima pasirinkti tik antakių formavimo pamokas.

Ką dar svarbu žinoti meistrui, parenkančiam antakių formą ir spalvą?

Ramona: Moters gyvenimo būdas, aplinkybės, gal net darbovietė. Antakiai, kaip jau minėjau, gali būti labai reikšmingi įvaizdžiui, todėl, tarkime, teisėjos ar advokatės darbą dirbančiai moteriai gali trukdyti romantiški, švelnūs antakiai, nes žmonės nesąmoningai nepaisys jos nuomonės. Tačiau, jei moteris nori kurti romantiškus santykius, jos antakiai neturėtų būti labai tamsūs, griežti, vyriški. Taigi meistras turi žinoti, kuo gyvena klientė, kaip teisingai jos veide atspindėti dabartines jos gyvenimo aktualijas.

Ką galima pasakyti apie moterį su mėlynais antakiais?

Ramona: Mėlyni yra gan ekscentriškas sprendimas. Labai retai kam, kaip ir rožiniai plaukai, tai tinka. Dažniausiai tokie eksperimentiniai makiažai daromi mados fotosesijoms, žurnalams, podiumui, tačiau tai nėra skirta eiti į gatvę. Na, nebent yra labai didelis poreikis atkreipti dėmesį. :)

Ačiū už pokalbį!

Norinčios užsirašyti pas Ramoną antakių korekcijai, spauskite "UŽKLAUSA VIZITUI" puslapio viršuje.

Apie Ramonos pamokas MAGIC BRUSH kursuose informacija čia.

Naujausi įrašai
bottom of page